header

Marketing Ignite BlogLearn Effective Digital Marketing Strategiesand Ignite Your Knowledge to the Next Level!Contact us today if you need to speak with an expert!

Vi lever utan tvekan i oöverträffade tider, en som de allra flesta befintliga företag aldrig har haft att göra med tidigare. Eftersom många länder över hela världen kämpar med den andra vågen av COVID-19, finns det ett stort behov av företag att vara medvetna om digitala marknadsföringstrender efter pandemin som kan hjälpa dem att överleva och sedan trivas i dessa tuffa tider, och sedan, inlägget -pandemisk värld.

The State of Businesses After COVID-19

Medan den andra vågen verkar vara mindre dödlig än den första, en lång lista över länder som inkluderar Frankrike, Tyskland, Österrike, Israel, Japan, Sydkorea, Kina, Libanon, Tyskland, Iran, Irak, Saudiarabien, Sri Lanka, El Salvador och Pakistan har återinfört karantäner eller låsning.

Mellan låsning, ekonomisk lågkonjunktur och människors höga ångestnivåer är det inte förvånande att ett överväldigande antal företag har drabbats av denna pandemi.

Faktum är att American Bankruptcy Institute noterade en betydande ökning av antalet företag som ansökte om konkurs redan i april, en 26-procentig ökning från 2019. Stora varumärken som Neiman Marcus, Gold's Gym, J.Crew, Ultra Petroleum och Whiting Petroleum är bara några av de stora namnen som drabbades allvarligt av effekterna av COVID-19.

Redan i mars har tusentals företag börjat lida av störda försörjningskedjor och begränsad tillgång till den stora och lukrativa kinesiska marknaden. Även om de inte lämnade in konkurs, påverkas verksamheten och intäkterna från Under Armour, Disney, IMAX, Nintendo, Apple, Qualcomm, Hyundai, Nike, Estée Lauder, McDonald's, Starbucks och många andra negativt.

Effekterna på småföretag är lika (om inte mer) förödande. Redan i mars uttryckte 75 procent av småföretagarna farhågor om effekterna av COVID-19 för deras verksamhet. I oktober visade en Yelp-analys att cirka 100 000 småföretag permanent har stängt sina dörrar - och det är bara i USA.

What This Article is About

Det har gått knappt ett år sedan COVID-19 - den term som Världshälsoorganisationen myntade för sjukdomen orsakad av SARS-CoV-2 (eller coronavirus sjukdom 2019) - grep hela världen. På denna relativt korta tid har COVID-19 redan orsakat enorma omvälvningar i vårt sätt att arbeta, umgås, handla, resa och göra praktiskt taget alla andra aktiviteter i vårt liv.

Effekterna på företagen och hur de fungerar (eller om de existerar alls) är också mångfaldiga. Virtuella, avlägsna och kontaktlösa lösningar har förändrat konsumentbeteende, intäktsstrukturer och marknadsföringstaktik.

Naturligtvis påverkas också företagens sätt att marknadsföra online på grund av denna pandemi. Många företag har tvingats snabbt omvandla sig på rekordtid för att hålla sig flytande, och ytterligare förväntningar förväntas fortfarande för att de ska lyckas på den globala marknaden efter pandemin.

I den här bloggartikeln kommer vi att utforska de mest kraftfulla digitala marknadsföringstrenderna efter COVID-19. Vi hoppas att genom att använda det du lär dig av den här artikeln kan ditt företag lyckas på denna oerhört utmanande marknad, oavsett vilken bransch eller var i världen du driver.

Digital Marketing Trend After COVID-19 #1: Online Marketing as The Norm

Om de flesta företag redan gör digital marknadsföring före 2020 eller aktivt planerar att göra det, har detta år utan tvekan tvingat resten som fortfarande inte behöver äntligen hoppa på vagnen. När allt kommer omkring, med den dramatiska nedgången i antalet människor som går till fysiska butiker eller tegelstenar, blev onlinebutiker det enda sättet för de flesta företag att överleva.

Faktum är att en rapport från det globala företagskonsultföretaget McKinsey & Company uppgav att konsumenterna sprang över fem år genom att anta digital på bara åtta veckor. Ett stort antal av dem blev faktiskt digitala för första gången på grund av denna pandemi.

källa: https://www.mckinsey.com/business-functions/mckinsey-digital/our-insights/the-covid-19-recovery-will-be-digital-a-plan-for-the-first-90- dagar

Bland konsumenter i Latinamerika utförde häpnadsväckande 13 miljoner människor sin allra första e-handelstransaktion under denna pandemi. Från och med mars 2020 köpte 5 procent av de tillfrågade amerikanska konsumenterna efter 64 års ålder något online för första gången på grund av karantän och social distans. En av tre av dem sa att de planerar att köpa mer från webbutiker de närmaste månaderna.

I alla de länder som undersöktes i McKinsey & Company: s globala undersökningar av konsumentsentiment, övergår människor till digitala och minimerade kontaktmedel för att få tillgång till olika produkter och tjänster.

Under de första månaderna 2020 beräknade Electronic Transactions Development Agency (ETDA) onlineförsäljningen 2020 att överstiga 49 miljarder dollar (en enorm ökning från 33 miljarder dollar tillbaka 2017). Emellertid bevittnade Amazon ensam en försäljningsökning på 26 procent (dvs. värt 75 miljarder dollar) precis under första kvartalet 2020 jämfört med samma period föregående år. Under andra kvartalet översteg Amazons totala nettoomsättning 88,9 miljarder dollar, det högsta beloppet någonsin - vilket motsvarar en ökning på 40,2 procent jämfört med året innan, den näst snabbaste tillväxttakten någonsin.

McKinsey & Company rapporterade också att nettoavsikten att handla i fysiska butiker efter denna pandemi har minskat med 8 procent i Spanien och 7 procent i både Storbritannien och Italien. Vi kan förvänta oss att denna trend kommer att stanna även efter att COVID-19 har hanterats. Detta beror helt enkelt på att online-shopping är säkrare, billigare och effektivare för människor att göra jämfört med shopping i fysiska butiker.

Företag som fortfarande står idag kan grovt klassificeras i två: de som står inför en överväldigande efterfrågan (detta inkluderar matvaror, hushållsartiklar, apotek, husdjursförnödenheter och allmänna varor) och de som har ett stort behov av beställningar och interaktioner för att förblir lönsamma (lyx, apparater, gästfrihet, bil och möbler faller under detta).

En Deloitte-rapport ger mer specifik information: under första kvartalet 2020 upplevde DIY och hemrelaterade varor en förvånande tillväxttakt på 70 procent. Under tiden upplevde leksaker, lärande och aktiva kläder över 35 procent tillväxt i digitala beställningar.

På baksidan växte lyx- och klädkategorierna bara med cirka 10 procent under Q1 2020, vilket är lägre än deras Q1-tal 2019.

Oavsett om ditt företag har turen att vara i den första kategorin eller behöver stor hjälp om du tillhör den andra kategorin, kräver den ostoppbara övergången till digital marknadsföring och e-handel att du seriöst undersöker hur du ansluter till dina befintliga konsumenter och målmarknaden.

Enastående snabbhet på marknaden kan vara din nyckel för att överleva denna och den post-pandemiska marknaden. Tänk på exemplet på hur en europeisk återförsäljare byggde en fungerande e-handelsplattform på bara 13 veckor.

Förutom att bygga upp eller förbättra din befintliga e-handel och online-kanaler, rekommenderas det att du bygger och / eller förstärker dina direkt-till-konsument (D2C) e-handelskanaler.

Digital Marketing Trend After COVID-19 #2: Holistic Transformation

Vi har diskuterat den snabba accelerationen av digital transformation på grund av COVID-19. Förutom digital krävs holistisk omvandling för att företag ska kunna överleva och trivas på den post-pandemiska marknaden.

Ditt företag måste börja bygga och / eller effektivisera din online shopping, beställning, upplevelse samt leveranstjänster. Det betyder att du måste fortsätta förbättra din digitala infrastruktur som en viktig skillnad för att tillfredsställa och glädja konsumenterna. Du kan också generera efterfrågan genom att tillhandahålla fler val för betalning, leverans och upphämtning.

Olika digitala teknologier är viktiga för att utföra dessa uppgifter. Till exempel är mobilappar särskilt användbara för att ansluta människor till ditt företag och ge snabb åtkomst till dina produkter och tjänster. Med hjälp av AI, automatisering och molnet i olika delar av ditt företag kan du öka effektiviteten och effektivisera data så att du kan fokusera på att leverera dina affärserbjudanden på ett snabbare och billigare sätt.

På en annan anmärkning är det också viktigt för företag att omforma kundresan: med de flesta som sitter fast hemma är dagens och framtidens konsumenter soliga i komfort.

källa: https://www.mckinsey.com/business-functions/mckinsey-digital/our-insights/the-covid-19-recovery-will-be-digital-a-plan-for-the-first-90- dagar

Vad betyder det här? Om du är inom klädindustrin, se till att din webbutik visar alternativ för loungekläder bland de rekommenderade produkterna. Det är mer sannolikt att konsumenter tar sin tid på att titta på tillägg, så se till att du också har dem.

De flesta konsumenter idag och inom en snar framtid har också gott om tid (eller åtminstone mycket mer än de gjorde innan pandemin), och de skulle vilja "lägga i kundvagnen" då och då återvända vid ett senare tillfälle för att lägga till mer.

Tänk också på att de troligen handlar vid olika tidpunkter jämfört med tidigare (till exempel under pauser i deras fjärranslutna arbetsskift). Dessutom är det mer sannolikt att de handlar nu i olika produktkategorier för hela sitt hushåll eftersom de alla är tillsammans hemma.

Sist men definitivt inte minst är det viktigt för ditt företag att förbli dedikerad till att ge överlägsen kundupplevelse, både offline och online. Det är absolut nödvändigt att du kontinuerligt tar itu med människors oro för hälsa och säkerhet. Det innebär att du vidtar alla nödvändiga åtgärder för att hålla dina medarbetare och produkter COVID-19-fria: rengöring av hotellrum noggrant, sminkupplevelser hemma, gör det möjligt för människor att planera sin shoppingtid och så vidare.

Det bör dock inte sluta där. Du måste tydligt kommunicera dessa stränga hälso- och säkerhetsåtgärder till dina kunder och målmarknaden med hjälp av olika onlineplattformar och kanaler. Att göra detta kan hjälpa till att upprätthålla förtroende och tro på ditt varumärke - två viktiga ingredienser för alla företag att lyckas, pandemi eller inte.

Digital Marketing Trend After COVID-19 #3: Multiple Touchpoints

Även om den digitala marknadsföringsrevolutionen har funnits långt innan 2020 började accelererade dess tillväxt och räckvidd dramatiskt under nuvarande omständigheter. Medan traditionella marknadsföringskanaler som TV, radio, tidningar och skyltar fortfarande påverkar köpbeteendet har deras effektivitet och räckvidd blivit blekare jämfört med digitala kanaler. När allt kommer omkring spenderar människor mycket fler timmar online nu än någonsin tidigare.

Dessa dagar tillbringar alla det mesta av sin tid hemma. De surfar inte bara på Internet, utan forskar också aktivt på varumärken, handlar nästan vad som helst, klickar på annonser, interagerar på sociala mediekanaler och så vidare. Människor ansluter nu till Internet inte bara för underhållning utan också för att utföra sitt jobb, upprätthålla sin hälsa genom telekonsultationer eller virtuella träningspass, återansluta (virtuellt) med familj och vänner, förbättra sina färdigheter, lära sig nya färdigheter och många fler.

Det är viktigt att komma ihåg att till skillnad från traditionella medier som pratar med konsumenter, måste effektiv digital marknadsföring engagera dem. Detta innebär att bygga en tvåvägsrelation som kräver mer resurser ... men också ger kraftfullare resultat.

På grund av det större antalet människor som går online, har längre tid de spenderar online och ett större antal virtuella aktiviteter de engagerar sig i och engagerat dem över flera beröringspunkter blivit oerhört viktigt. Det betyder att du måste anstränga dig extra för marknadsföring av innehåll, betald reklam, e-postkampanjer, marknadsföring av sociala medier och andra strategier för marknadsföring på nätet.

Till och med Deloitte betonade att konsumenter nu använder ett antal digitala beröringspunkter under sin köpresa. Till exempel i upptäckts- och utvärderingsfaserna är de beroende av sökmotorer, sociala medier och influenser. Även kallad omnichannel-marknadsföring hjälper denna marknadsföringsmetod företag att maximera avkastningen på sina marknadsföringsinsatser genom att utnyttja en mängd olika onlineplattformar för att utöka sin räckvidd. För att ditt företag ska kunna använda en omnichannel-strategi måste du investera inte bara i direktmarknadsföring utan också på sociala medier, PR, podcaster och många fler.

Tänk på att 70 procent av konsumenterna använder minst tre kanaler, så ju fler platser du marknadsför ditt företag, desto bättre resultat kan du förvänta dig. Här är ett tips: Du kan använda nytt innehåll från dina bloggartiklar och fallstudier för att skapa korta videor, inlägg på sociala medier och innehåll för digitala annonser.

Digital Marketing Trend After COVID-19 #3.1: Videos

På tal om videor visar forskning att människor är mer benägna att titta på en 30-minuters video än att läsa ett helt blogginlägg. En nyligen genomförd undersökning upptäckte också att 1 av 2 personer tittar på minst fem videor varje dag.

Tänk på hur YouTube nu har mer än 2 miljarder aktiva månadsanvändare som tittar på minst en miljard timmar video och genererar miljarder visningar varje dag.

Fyra av fem marknadsförare rapporterar att video direkt har ökat sin försäljning. Det råder ingen tvekan om att videomarknadsföring är en integrerad del av en effektiv digital marknadsföringsstrategi, så se till att du också använder den för ditt företag.

Enligt Wyzowls State of Video Marketing Survey intygar 88 procent av videomarknadsförarna att videon gav dem en positiv avkastning (ROI), nästan tre gånger jämfört med antalet 2015.

källa: https://blog.hubspot.com/marketing/state-of-video-marketing-new-data

Det borde inte bli någon överraskning att bland personer som för närvarande inte använder video sa 59 procent att de planerade att börja göra det i år (2020).

källa: https://blog.hubspot.com/marketing/state-of-video-marketing-new-data

Om du för närvarande inte använder videomarknadsföring för ditt företag är det dags - och se till att fortsätta använda det även när denna COVID-19-pandemi är över.

Digital Marketing Trend After COVID-19 #3.2: Social Media

Sociala medier är lika (om inte mer) viktiga. I april ökade sociala medier med varumärken med 44 engagemang per dag trots en total minskning av företagsinlägg.

Deloitte observerade ett stort hopp i andelen trafik från sociala medier under denna pandemi: från 6 procent under första kvartalet 2019 till 8 procent under första kvartalet 2020. Det rapporterades också att 14 procent av kunderna nu köper via sociala medier.

Digital Marketing Trend After COVID-19 #3.3: Influencers

McKinsey & Company rapporterade att 34 procent av människor köpte något på Instagram baserat på en influensers rekommendation. En enkel tweet eller ett inlägg om ditt varumärke på sociala medier från en trovärdig kändis kan öka trafiken till din webbplats och öka din försäljning.

Som ett exempel sa en grundare av madrassmärket Casper att Kylie Jenner bröt deras hemsida när hon skrev om sin Casper-madrass. Motorola, Sony, Pepsi, Dunkin 'Donuts och M&M är andra stora företag som framgångsrikt har använt influencermarknadsföring för att marknadsföra sitt varumärke. BMW, Mercedes Benz, Nike och Ralph Lauren har också bra strategier för influencer-marknadsföring som du kan läsa om för inspiration.

Digital Marketing Trend After COVID-19 #3.4: Virtual Events

Zen Media rapporterade att virtuella händelser har skjutit i höjden med hela 1000 procent sedan COVID-19-pandemin började ... och med goda skäl. När allt kommer omkring behöver företag fortfarande onlinekonferenser, Zoom-möten och webbseminarier för att visa sina senaste produkter, marknadsföra sina tjänster och delta i samarbetsupplevelser med kollegor och konsumenter.

Att vara värd för ett virtuellt evenemang kan hjälpa ditt företag att få exponering, konvertera leads och växa ditt företag. Du kan välja att använda Facebook-live-sessioner, onlinekurser eller demos, webbseminarier med respekterade högtalare eller videoserier om specifika ämnen som är relevanta för din marknad.

Skönheten i sådana virtuella evenemang är att de inte bara är mycket mer kostnadseffektiva att hålla än liveevenemang; de är också praktiska att gå med och säkra för konsumenter eftersom de eliminerar exponering för andra deltagare. Du kan förvänta dig att de drar (virtuella) folkmassor även när denna pandemi är över.

Digital Marketing Trend After COVID-19 #3.5: Integration

Förutom att stärka dina digitala beröringspunkter, här är en viktig men okänd upptäckt som du behöver undvika: det finns en betydande koppling inom företag. Tre av fyra konsumenter vill ha konsekventa interaktioner över alla avdelningar, men 58 procent säger att de känner att de pratar med separata avdelningar istället för ett enda enhetligt företag.

Dessutom förväntar sig sju av tio konsumenter att kundsupportrepresentanter har sin information, men 64 procent klagar över att de behöver förklara sina problem på nytt, vilket visar att det finns en koppling i företagens system. Att använda en bra CRM och aktivt underhålla din databas är bara två av sätten du kan hantera detta.

Digital Marketing Trend After COVID-19 #4: Refocus on Desktop

Mindre radikalt och komplicerat än andra marknadsföringstrender efter COVID-19 är den förnyade vikten av stationär trafik. Med människor som samlades hemma minskade tillväxten av mobiltrafik - som har tappats som en viktig digital marknadsföringstrend tidigare år - faktiskt i år. Många människor återvände till att använda sina större datorer eftersom de bara är hemma, vilket ökar andelen stationära användare från 47 till 52 procent.

I linje med denna trend är det viktigt att du upprätthåller en känslig balans mellan funktionella stationära och mobila webbplatser för ditt företag.

Digital Marketing Trend After COVID-19 #5: Preserving Purpose

Den sista trenden inom digital marknadsföring efter COVID-19 är betoning på syfte. Inför flera kriser återupplivas dagens och framtidens konsumenter med önskan att agera för mänskligheten. De förväntar sig också vederbörliga åtgärder från regeringar, medborgare och till och med företag de köper från.

En nyligen genomförd forskning i Australien avslöjade en "växande kultur för att göra rätt saker, ta hand om samhället och" vara allt i det här tillsammans. "Så många som 61 procent av de svarande sa att sättet ett varumärke reagerar under denna kris kommer att ha en stor inverkan på om de kommer att fortsätta stödja företaget efter denna pandemi.

Specifikt visar forskning att många konsumenter förväntar sig att varumärken stöder Black Lives Matter-rörelsen. Handlingslöshet i denna fråga förväntas leda till både moraliska och ekonomiska konsekvenser.

CMO Growth Council, som består av dussintals Chief Marketing Officers från världens största varumärken, har redan åtagit sig att öka rasmångfalden i sina reklaminsatser. Under tiden har livsmedelsvarumärken blivit mer aktiva i samhällsservice. Några andra populära initiativ bland företag är klimatförändringsmedvetenhet, valregistreringsprogram och borttagande av skadligt innehåll på sociala medieplattformar.

Vad betyder detta för digital marknadsföring? Enligt McKinsey & Company måste vi tydligt kommunicera vårt varumärkes syfte - en sak som vi stöder, eller ett område där vi hoppas kunna göra en verklig skillnad. Vi kan uppnå detta genom att engagera oss i relevanta sociala projekt, noggrant välja partner, behandla arbetstagare rättvist och mänskligt och kommunicera rätt budskap till vår publik främst med digitala plattformar.

Adapting to Digital Marketing Trends After COVID-19

Att känna till och använda dessa fem post-pandemiska trender inom marknadsföring på nätet kan hjälpa ditt företag i dessa tumultiga tider. Men kom ihåg att medan vi möter samma pandemi är varje företag unikt. Därför kan antagandet av vissa av dessa trender behöva anpassas för att bättre passa ditt företag och uppnå dina mål efter pandemin.

Marketing Ignite kan vara din partner i detta uppdrag. Vi har levererat digitala marknadsföringstjänster i världsklass sedan 1998. Om du vill diskutera hur vi kan använda dessa online marknadsföringstrender efter COVID-19 för att hjälpa ditt företag, ring oss på +66 (0) 118-0427 för en gratis konsultation eller klicka här för att kontakta oss .

Berätta nu: Vilka av dessa trender för digital marknadsföring planerar du att använda efter COVID-19? Kommentera bara nedan!

Share and Enjoy !

Shares

Comments are closed.

Contact Us Today and

Get a Free Consultation

Shares